Arsip Kategori: Thoughts

Welcome Back

Hai-hai… ketemu lagiii…

Mau nyoba2 lagi ngeblog ah 🙂

Iklan

Letter from Apple CEO Steve Jobs

Dear Apple Community,

For the first time in a decade, I’m getting to spend the holiday season with my family, rather than intensely preparing for a Macworld keynote.

Unfortunately, my decision to have Phil deliver the Macworld keynote set off another flurry of rumors about my health, with some even publishing stories of me on my deathbed.

I’ve decided to share something very personal with the Apple community so that we can all relax and enjoy the show tomorrow.

As many of you know, I have been losing weight throughout 2008. The reason has been a mystery to me and my doctors. A few weeks ago, I decided that getting to the root cause of this and reversing it needed to become my #1 priority.

Fortunately, after further testing, my doctors think they have found the cause—a hormone imbalance that has been “robbing” me of the proteins my body needs to be healthy. Sophisticated blood tests have confirmed this diagnosis.

The remedy for this nutritional problem is relatively simple and straightforward, and I’ve already begun treatment. But, just like I didn’t lose this much weight and body mass in a week or a month, my doctors expect it will take me until late this Spring to regain it. I will continue as Apple’s CEO during my recovery.

I have given more than my all to Apple for the past 11 years now. I will be the first one to step up and tell our Board of Directors if I can no longer continue to fulfill my duties as Apple’s CEO. I hope the Apple community will support me in my recovery and know that I will always put what is best for Apple first.

So now I’ve said more than I wanted to say, and all that I am going to say, about this.

Steve

http://www.apple.com/pr/library/2009/01/05sjletter.html

 

Well… semoga lekas sembuh Mr. Jobs

Translate ke Bahasa Brasil

Tulisan saya nyampe juga ke orang Brasil :D, terbukti dengan adanya referer dari Google Translator yang nangkring di dashboard saya, tetapi berhubung tulisan di blog ini tidak ada yang menggunakan bahasa inggris jadi ya ma’ap aja ya hehehe, hasilnya tidak seperti yang diharapkan.

http://translate.google.com.br/translate?hl=pt-BR&sl=en&u=https://orakanggo.wordpress.com/2008/01/08/menjadi-seorang-reverser/&sa=X&oi=translate&resnum=4&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dcrackme2%2Btuto%26start%3D10%26hl%3Dpt-BR%26lr%3D%26sa%3DN

Register di www.reverse-engineering.net Mudah Koq!!

Kemaren saya coba mendaftar di board RE, tanpa pikir panjang langsung klik Register karena memang tidak mengijinkan untuk reply kecuali sudah login.

Setelah mengisi form registrasi, diharuskan untuk validasi. Saya pikir validasi hanya untuk alamat email sama seperti board yang laen, eh ternyata dugaan salah. Saya diharuskan untuk meminta tanda tangan orangtua buat join board ini.. alamak!!!

Isi email yang dateng seperti ini :

Welcome to The Reverse Code Engineering Community forums

In compliance with the COPPA your account is currently inactive.

Please print this message out and have your parent or guardian sign and
date it. Then fax it to:

OR mail it to:

—————————— CUT HERE ——————————
Permission to participate at “The Reverse Code Engineering Community” –
https://www.reverse-engineering.net

Username: orakanggo
Password: (hidden)
E-mail: orakanggo@gmail.com

I HAVE REVIEWED THE INFORMATION PROVIDED BY MY CHILD AND HEREBY GRANT
PERMISSION TO “The Reverse Code Engineering Community” TO STORE THIS
INFORMATION.
I UNDERSTAND THIS INFORMATION CAN BE CHANGED AT ANY TIME BY ENTERING A
PASSWORD.
I UNDERSTAND THAT I MAY REQUEST FOR THIS INFORMATION TO BE REMOVED FROM
“The Reverse Code Engineering Community” AT ANY TIME.

Parent or guardian
(print your name here): _____________________

(sign here): __________________

Date: _______________

—————————— CUT HERE ——————————

Once the administrator has received the above form via fax or regular mail
your account will be activated.

Please do not forget your password as it has been encrypted in our database
and we cannot retrieve it for you. However, should you forget your password
you can request a new one which will be activated in the same way as this
account.

Thank you for registering.


Thanks, The Management

Trus saya iseng aja ngeprint yang approvalnya, erek-erek pake tanda tangan sendiri dan nama samaran orang tua (ssstttt… jangan dikasi tau orang sononya ya kalo saya malsuin ttd :D). Setelah itu scan dan reply email tadi. Hari itu saya tunggu sampe sore blm ada balesan nha baru pagi ini saya liat lagi mailbox dan ternyata sudah ada balesan dari sono. Isinya seperti ini…

Hi,

account activated. Have fun?
btw: is this really the sign of your parents? 😛

Wekekekek… curiga aja dia mmm… trus mikir mo jawab gimana, akhirnya dengan english yang seadanya sy jawab kek gini :

Hi,

Yup, did you hesitate it?

I think it’s normal why you asked it 😀
thanks,
OK
Gitu aja deh pengalaman hari ini, mudah2an dianya gak baca postingan saya ini 🙂

Pidato Steve Job (pendiri Apple & Pixar) di Acara Wisuda Stanford University

Saya merasa bangga di tengah-tengah Anda sekarang, yang akan segera lulus dari salah satu universitas terbaik di dunia. Saya tidak pernah selesai kuliah. Sejujurnya, baru saat inilah saya merasakan suasana wisuda. Hari ini saya akan menyampaikan tiga cerita pengalaman hidup saya. Ya, tidak perlu banyak. Cukup tiga. 

Cerita Pertama: Menghubungkan Titik-Titik 

Saya drop out (DO) dari Reed College setelah semester pertama, namun saya tetap berkutat di situ sampai 18 bulan kemudian, sebelum betul-betul putus kuliah. Mengapa saya DO? Kisahnya dimulai sebelum saya lahir. 

Baca lebih lanjut